Thursday, July 12, 2007

På söndag blir det drömfinal i Copa America - jag satsar på Argentina

Det blev precis som vi trodde: Brasilien och Argentina gör upp i finalen i den sydamerikanska fotbollsturneringen Copa America. Brasilien vann ju natten till onsdag sin semifinal, fast det blev en rysare med straffsparkläggning. Och nu, natten mot torsdag, fixade Argentina lätt en 3-0-seger över Mexico.

Brasilien har som så ofta i stora turneringar börjat för halv maskin. Inte ens i semifinalen var de så överlägsna som de borde varit. Men vi ska inte underskatta laget, även om flera av deras största stjärnor inte ens är med i turneringen.

Men jag satsar ändå på Argentina den här gången. Laget är suget på seger, riktigt suget och är nog snäppet bättre för tillfället.


Finalen spelas sent på söndagkväll, klockan 23.05 svensk tid. Matchen om tredjeplats mellan Mexiko och Uruguay börjar 23.05 på lördag kväll.


Några referenser:
Dagens Nyheter: Drömfinal i Copa América
Samma rubrik hos Svenska Dagbladet: Drömfinal i Copa America
Fast stavat utan accent på e-et i America

DN: Brasilien vann rysare

Aftonbladet: Nytt drömmål av Messi bäddade för ny drömfinal
20 minuter in i andra halvlek kom matchens delikatess, och det var Barcelonas bollgeni Lionel Messi som bjöd på grannlåten.
Messi serverades av Riquelme och lobbade med känsla bollen över Mexikos målvakt från straffområdesgränsen. Ett riktigt klassmål som fick publiken i Puerto Ordaz att skrika ”Messi, Messi”.
– Endast ett geni kan göra ett sånt mål, säger Argentinas förbundskapten Alfio Basile.



Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,