Wednesday, July 25, 2007

Är det inte lika bra att cykelsporten går ur alla stora idrottsorganisationer?

Det som är tråkigt med att ha semester ute på vischan är att det är svårt att ha bra koll på sportvärlden.

Nu har vi i alla fall fått tillgång till lite Internet en stund och har kunnat kolla runt lite och kan till och med få ut ett litet inlägg här i sportmixen.

Rent bedrövligt är det med Rasmussen och flera andra elitcyklister.

Moreni dopad och gripen av polis
Först stod Cristian Moreni och manifesterade mot dopningen i cykelsporten. Sex timmar och 41 minuter senare, avslöjades han själv som fuskare.


Igår hörde vi något om att flera dopade cyklister var avslöjade i Touren och idag kommer besked om att Rasmussen sparkats.

Rasmussen sparkas av stallet
Michael Rasmussen vann på onsdagen den 16:e etappen och såg allt mer ut som slutvinnare. På onsdagskvällen kom så chockbeskedet: Rasmussen sparkas från sitt stall.


Det är väl lika bra att cykelsporten tar bort ordet sport i sitt namn och att de hoppar av från alla stora idrotsorganisationer och kör sitt eget dopade race i fred. Eller? Det verkar ju omöjligt att få fram elit där utan dopning. Lika bra att de inte tillhör IOK och annat då eller?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comments:

sepp said...

jag tror inte att det är rätt lösning på problemet. Det är ju inte bara inom cyklingen som dopning används för att vara med i toppen.

Däremot så har den enorma mediabevakningen av cykelsporten gjort att satsningen är mycket högre, samtidigt som kontrollerna har blivit omfattande, vilket har gjort att många fall upptäcks under stor mediebevakning.

Jag tycker att steget som vissa TV-stationer (ARD & ZDF i Tyskland) samt tidningar (Schweiz) har slutat rapportera om Tour de France, vilket hade som följd att många sponsorer har hoppat av. Detta är kanske det enda sättet att "vi" inte är intresserade av att se på den tävlingen under dessa förutsättningar. Mindre Mediebevakning & mindre pengar -> mindre prestige & mindre tryck på cyklisterna -> förhoppningsvis mindre fusk.

Hoppas det funkar. Själv så tycker jag att det är kul att se på etapperna, men jag blir gärna drabbat av sändningsstopp om det gynnar ett syfte...

Anonymous said...

"Det verkar ju omöjligt att få fram elit där utan dopning."

Den dopade eliten är ju, per definition, bättre än den odopade eliten. Pappskalle.