Sunday, July 15, 2007

Bronsmatch i Copa America - hård kamp

Natten till söndag spelades bronsmatchen i Copa America. Mexiko gick segrande ur striden där Uruguay stod för motståndet. Mexico vann med 3-1.

Uruguay var laget som började bäst och efter 26 minuter nickade Pinto in 1-0 till det blåa laget. Mexiko kom allt eftersom in i matchen och när Uruguays lagkapten Lugano i 36:e matchminuten armbågade Lugano ner en mexikan i eget straffområde och domaren blåste straff för Mexiko och visade ut Lugano. Mexikos lagkapten för dagen - den 34-åriga legenden Blanco - kunde iskallt sätta straffen och fastställa resultatet som skulle hålla sig till halvtid.

Andra halvleken blev för Uruguay med en man kort för tuff och Mexiko hade full kontroll över matchen. I 68:e minuten sköt Bravo mexikanarna till ledning och i 76:e minuten bjöd Guardado på matchens delikatess när han sköt in 3-1 målet.

22.50 ikväll (söndag 15 juli) sänder Canal+ Sport direkt från Venezuela finalen i Copa America. Matchen står mellan regerande mästarna Brasilien och Argentina (som jag hållit på i turneringen). Hur matchen kommer att sluta är en öppen historia men att Robinho och Messi kommer att ha betydelsefulla roller på slutresultatet är knappast någon högoddsare. Enligt aftonbladet är Argetinas målfarlige anfallare Hernan Crespo också spelklar till finalen.

Fler som var upp i natt och såg matchen (eller om de var på plats i Venezuela)
DN: Mexiko vände och tog brons
Mexiko tog på natten till söndag sitt tredje brons i Copa América. Laget vände underläge till seger med 3-1 mot ett Uruguay som fick spela nästan en timme med tio man på planen.

Andra bloggar om: , , , , , , ,