Thursday, July 12, 2007

Heja Elfsborg - och hur blir det med Ljungberg och Fiorentina?

AIK åkte ner till Borås för att återupprätta sitt rykte efter förlusten på hemmaplan mot Elfsborg. Men tji fick AIK-spelarna och Elfsborg inte vara vann med 2-0 och det på två riktigt snygga mål.

De visade målen i tv-sporten nu i morse.

Elfsborg är därmed också tillbaka i ledningen för allsvenskan.

Referens:
DN: Elfsborg tillbaka på toppen
I första halvlek snodde Keene bollen av AIK-förvaret, grundlurade mittbackarna Nils-Erik Johansson och Nicklas Carlsson och avslutade med en perfekt chipp över utrusande målvakten Daniel Öhrlund.
- Det är nog det vackraste mål jag har gjort, säger Keene. Och med vänsterfoten också. Den använder jag bara till att stå på annars.



SvD:s rapport här.

Apropå fotbollsnyheter verkar det inte helt säkert att svenska fotbollsstjärnan Fredrik Ljungberg köps över till Fiorentina.
Budet är för tillfället alldeles för lågt, ryktas det, enligt DN:
Fiorentinas intresse för svenske landslagsmittfältaren Fredrik Ljungberg är fortfarande hett, men budet för lågt. "Arsenal begär mer för Fredrik", säger agenten Claes Elefalk.

Alla goda ting är tre, sägs det, så vi tar en tredje nyhet med anknytning till fotboll, och till ekonomi och pengar. Ännu ett exempel på hur genomkommersialiserad fotbollen idag är: Malmös fotbollsarena ska nu få namn efter Swedbank.
Dagens Nyheter:
Genom det tioåriga avtalet garanteras Malmö FF 50 miljoner kronor i utbyte mot att arenan döps till Swedbank stadion. Inkomsten kan bli större, eftersom bidraget från Sparbanksstiftelsen Skåne är beroende av det årliga utfallet av Swedbanks verksamhet. Stiftelsens syfte är att låta en del av bankens vinst gå tillbaka till det regionala samhället
Det är den verklighet vi lever i. Men på något sätt känns det trist att det blivit så mycket business och företagsamhet av fotbollen. Vart har leken med bollen tagit vägen?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

No comments: