Saturday, June 23, 2007

Tyson Gay satte världsårsbästa i motvind och Stefan Holm vann Europacuptävlingen

Två mycket intressanta friidrottsnyheter från idag:

Tyson Gay imponerade våldsamt när han i motvind (-0,5) vann 100-metersfinalen vid de amerikanska VM-uttagningarna i Indianapolis på 9,84, världsårsbästa.

Tyson Gay noterade under 2006 personbästa på 100 meter med 9,84 s och på 200 meter med 19,68 sekunder (det är tredje bäst genom tiderna efter landsmännen Michael Johnson och Xavier Carter, samt samma tid som namibiern Frankie Fredericks).

Gay är den som sprungit snabbast genom tiderna över 100 och 200 meter. Carl Lewis sprang till exempel på 9,86s och 19,75 s.

För svensk del är det intressant att
Stefan Holm vann Europacuptävlingen. Fast inte genom att han var i bästa form, konkurrenterna rev ut sig. Tävlingen gick i Vasa, i Finland. Holms vinnarhopp i höjdhoppet var 2.30.
Den andra i svenska laget vann sin gren var Johan Wissman som sprang på 45,77 i årsdebuten på 400 m.

Svenska Dagbladet drar slutsatsen efter Europacupstävlingarna att Sverige är långt ifrån att ha något topplag just nu:
Det var många årsbästan, och några personliga rekord av svenskarna, när den första dagen av två i Europacupens andradivision i Vasa summerades på lördagen. Trots det är de svenska friidrottslandslagen en bra bit efter ledarnationerna. Damerna ligger fyra, 16 poäng efter Storbritannien , och herrarna sexa - 10,5 poäng efter ledande Holland.
Referens:
DN berättar om Tyson Gays 100-meterslopp.
DN: Holm vann utan stabilitet

Uppdatering: Nu har jag hört mer om Wissmans lopp. Han gjorde tydligen ett kanonlopp:
Johan Wissmans satsning på 400 meter ser ut att bära frukt. I sitt första lopp på distansen på två år utklassade han Europamästaren och vann loppet överlägset.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,