Friday, June 8, 2007

Kajsa Bergqvist i bra form i säsongstarten: näst bäst i världen i år

Regerande världsmästarinnan i höjd Kajsa Bergqvist verkar vara i bra form. Hon vann Memorial Primo Nebiolo i Turin på 2,02. Det är en bra start på säsongen.

Till DN säger hon:
- Jag är jätteglad. Jag har haft det kämpigt ett tag och varit på riktigt dåligt humör. Det här var den finaste present jag kunde få med ett sånt här positivt besked inför säsongen, säger Kajsa till DN på telefon från Turin.

Det verkar hoppfullt. Kanske vi får se fler hopp som det här i inomhusrekordet hos satta i Arnstadt 2006. Hoppet är
2.08.Lite fakta om Kajsa Bergqvist:
Kajsa Margareta Bergqvist, född 12 oktober 1976 i Sollentuna, Stockholms län, svensk höjdhoppare och UNICEF-ambassadör.
Kajsa växte upp i Sollentuna med mamma Elsa, pappa Gunnar och storebror Anders. När hon var 6 år gammal, började hennes intresse för idrott. Hon provade fotboll, volleyboll, badminton, simning och längdåkning, men inget höll kvar hennes intresse. När hon var 10 år, blev hon övertalad av sin storebror Anders att springa Rösjöloppet, ett distanslopp. Efter det började hon även testa de andra grenarna inom friidrotten. Bergqvist höll på med alla grenarna tills hon var 15 år då hennes klubb Turebergs FK fick en ny tränare, Bengt Jönsson. Efter ett tag märkte Jönsson och Bergqvist att det var höjdhoppet som hon tyckte var roligast och var bäst på, så hon la av med de andra grenarna och koncentrerade sig bara på höjdhoppet.


Andra bloggar om: , , , , , ,

No comments: