Sunday, June 24, 2007

Jo, jag ska stanna uppe på nätterna för att se Copa America


Copa America är den sydamerikanska motsvarigheten till EM med undantaget att två lag utanför Sydamerika också deltar. Den här gången är det USA och Mexico som är inbjudna.

För första gången i historien arrangeras ett stort fotbollsarrangemang i Venezuela. Presidenten Hugo Chavez har totalt lagt ner 900 miljoner dollar på förbättrad infrastruktur för att landet ska fungera bra under fotbollsturneringen.

Det här är en turnering som förstås är av stort intresse för världens fotbollsintresserade med tanke på vilka stjärnor som kommer att vara med och spela i till exempel Brasiliens lag och Argentina.

I Sverige kan du följa Copa America i Canal Plus. Första matchen är sent på tisdag kväll. Jag tror jag läst rätt i tablån på Canal Plus Sport 1:
23:55 COPA AMERICA 2007: Uruguay-Peru
02:40 COPA AMERICA 2007: Venezuela-Bolivia

Jodå, jag är ledig denna veckan och kommer att ha koll och rapportera från matcher.

Cobran


PS:
Några nyheter i svenska tidningar kring Copa America och de sydamerikanska lagen:

Ronaldinho vilar under Copa America
Först tackade Milans mittfältsmotor Kaka nej, nu har även Barcelonas bolltrollare Ronaldinho lämnat in en begäran om att få vila. Ronaldinho hävdar att han är för trött för att spela efter en lång säsong.

Afonso uttagen i Copa America-trupp
Två träningslandskamper räckte för Afonso Alves att övertyga förbundskapten Carlos Dunga om en plats i Brasiliens trupp till Copa America.

Allsvenskan populärt skyltfönster för brassar
Att ex-allsvenska Afonso Alves tar en plats i det brasilianska landslaget öppnar för fler toppbrassar i allsvenskan. –Spelarna har märkt att man kan ta steget ut i Europa från spel i Sverige, säger agenten Oliver Cabrera.

Fifa-beslut väcker ilska
La Paz I slutet av maj förbjöd Fifa spel på höga höjder, över 2500 meter över havet. Förbudet har väckt raseri i länderna längs Sydamerikas västkust, där Anderna löper som ett pärlband. Värst drabbat är Bolivia, men även Peru, Ecuador och Colombia ser beslutet som ett dråpslag mot dem. Ilskan riktas inte mot européerna, utan mot grannländerna Brasilien och Argentina.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ----------
Detta inlägg har vi också postat i vår andra blogg: Kulturbloggen.

No comments: