Tuesday, June 26, 2007

Skräll direkt i Copa America - jag har vänt på dygnet för att följa matcherna

Copa America inleddes under natten 26 juni till 27 juni med mötet mellan Uruguay och Peru. Och där blev det en skräll då Peru vann med tre mål.

Uruguay som trots att de saknade sin största stjärna i form av Zlatans anfallskollega i Inter Alvaro Recoba räknades som favoriter inledde turneringen med förlust. Peru tog redan i första halvlek ledningen med 1-0 på hörna, målskytt försvarsspelaren Villalta.

I andra halvlek blev spelet betydligt tuffare (fem gula kort jämfört med första halvleken då domaren enbart behövde visa ett).

I Uruguay hade mittfältaren Christian Rodriguez kommit in och han visade sig vara på spelhumör men trots det så var det Peru som kunde kontra in 2-0 genom Marino i 70:e matchminuten och vid det här laget var matchen redan avgjord. Matchens bästa spelare Jose Paolo Guerrero som till vardags spelar i Hamburg fastställde slutresultatet 3-0 i 89:e minuten.

DN: Effektivt Peru lamslog Uruguay
Peru fick en flygande start med en 3-0-seger över 14-faldiga mästarna Uruguay, efter att ha gjort mål på samtliga målchanser.

Hemmanationen Venezuela spelade mot Bolivia i en match som slutade 2-2.

I natt spelar en av turneringens tungviktare - Brasilien - sin första match mot riktigt bra motstånd i form av Mexiko. Nattens andra match är mellan Ecuador som gick till åttondelsfinal i VM och Chile.

Alla matcher i Copa America sänds live på Canal Plus.

Här finns en matchguide med tider för alla matcher.

Från Cobran som vänt på dygnet för att kunna följa matcherna och kunna rapportera om dem.

Tips: Svenska Dagbladet har en bra intervju inför Copa America med argentinske stjärnan Carlos Tevez som är sugen på revansch sedan förra turneringen.
Sommarens internationella fotbollsabstinens är över. Inatt startar Copa América, där Sydamerikas bästa landslag ska koras. SvD har talat med den argentinska stjärnan Carlos Tevez som är ute efter revansch för den förra Copa América-finalen. –Det var min karriärs största besvikelse, säger West Ham-anfallaren.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,