Tuesday, June 19, 2007

Hammarby vann Stockholmsderbyt

Tänk att Hammarby vann Stockholms-derbyt i herrfotbollens högsta serie, och inte med små marginaler heller: 2-0 var segern över Djurgården.

Robert Laul på fotbollsbloggen hade tippat på seger åt Djurgården. Skönt att också experter har fel i denna bollens värld.

Bajen vann med två mål och Sebastian Eguren gjorde både målen. Det betyder att Hammarby hänger kvar i övre delen av tabellen med vittring på toppen.

Jag var inte på plats utan får lita på vad jag hört andra berätta och vad SvDs sportreporter rapporterar:
Djurgården bar favoritskapet inför derbyt på Råsunda. Tre raka segrar vittnar om stark form och en seger mot Bajen hade gett serieledning.

Men istället var det Hammarby som tog chansen. Starkt försvar, bra
kontringsspel och två mål av Sebastian Eguren fick Bajen att ansluta sig till tabellens övre grupp efter en tung period.
DN berättar om matchhjälten Eguren:
Eguren sänkte Djurgården
Efter tre matcher utan seger vände det för Hammarby i derbyt mot Djurgården. Mittfältaren Sebastian Eguren blev matchhjälte med sina två mål när Hammarby vann med 2-0 (1-0) inför 23.545 åskådare.


Till Hammarbys hemsida säger tränaren Tony Gustafsson.
- Vi var starkare både på plan och läktaren.

För att vara cyniskt elak: ja vi märkte det. Det var tydligen Djurgårds-supportrar som greps av polisen då det slagit sönder puben Londoner. När det nu var Djurgårdens supportrar som var värst ikväll var det bra att Hammarby vann.

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 comment:

Lisa said...

Grattis till Hammarby!