Sunday, July 15, 2007

Vem gillar Båstad? samt lite Svennis/Backe och en imponerande idrottsman

Spanien fortsätter att dominera Swedish Open.
I morgon tar Nicolas Almagro eller David Ferrer sitt lands tredje raka titel i turneringen.

Inte så spännande precis. Båstad förlorar spänningen när inte de största är med och ingen svensk med i finalerna. Förutom i dubbeln då där en svensk var med i finalen, fast det är liksom singeln som räknas.

Fast att Båstad tappat sin charm som tennisturnering tycker inte Björn Hellberg som får en hyllningsartikel tillsammans med hyllning av Båstad i DN.
Under svackan på 1990-talet hotades hela turneringen av nedläggning. Spelarna svek, liksom publiken. Men nya arrangörer tog tag i Swedish Open, sponsorer och Båstad stad klev in med pengar och just nu upplever tennisen i Båstad en topp utan dess like. Center Courten har rustats upp med nya läktare och VIP-avdelningar, bana 1 har helrenoverats och Hotell Skansen växer sig ständigt allt större.

Vi här på Sportmixen säger mer som tennisbloggaren i SvD, att Båstad mest blivit ett party.

Så därför hoppas vi snabbt över till annat vi är med intresserade av idag:

Tänk vad snabbt det gick med att få två svenskar i ledningen för Manchester City.
Hans Backe är nu definitivt bekräftad som hjälpreda åt Svennis.

Juste att det blev en seger i deras första match också:
DN:
Så var han äntligen tillbaka i hetluften, Sven-Göran Eriksson. Och svensken fick andas ut direkt. Första dagen på jobbet bjöd både på ny assistent och på efterlängtad seger.


En man vi verkligen beundrar är handikappsvärldsmästaren Oscar Pistorius.
Sydafrikanen Oscar Pistorius är världens snabbaste man med proteser. Han hoppas kvala in till OS för att tävla mot icke-handikappade. På söndagen tävlar han mot världens 400-meterskung Jeremy Wariner i Sheffield.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

No comments: